Kişisel Verilerin Korunması ve Gizlilik Politikası

Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikasının Amacı 

Bu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası;
a. Ebrar Turizm Tic. Ltd. Şti. (Ebrar Turizm)’in ne tür kişisel veriler topladığını,
b. Bu kişisel verilerin nasıl kullanıldığını,
c. Kişisel verilerinizi kimlerle paylaşabileceğini,
ç. İşlenen kişisel verileriniz üzerindeki haklarınızın neler olduğunu ve bu hakları nasıl kullanabileceğinizi,
d. Elektronik ticari ileti alma konusundaki olumlu veya olumsuz tercihlerinizi nasıl değiştirebileceğinizi açıklamaktadır.

İşlenen Kişisel Verileriniz, Kişisel Veri İşleme Amacı ve Dayanağı

Ebrar Turizm, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuat, 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuat, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu ve 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu başta olmak üzere, ilgili mevzuattan kaynaklanan yasal yükümlülüğü çerçevesinde; söz konusu amaç ve yasal yükümlülüklerini yerine getirebilmeyi sağlayacak kişisel verilerinizi (ad, soyad, doğum tarihi, cep telefonu numarası, e-posta, adres bilgileri dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla kullanıcıyı doğrudan veya dolaylı olarak tanımlamaya yönelik her türlü kişisel bilgi) sizlerden talep etmektedir. Bu kişisel veriler “Ebrar Turizm”’in üyelik faydalarından yararlanabilmeniz adına, açık rızanıza istinaden, işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile bilgi güvenliği tedbirleri de alınarak işlenecek ve saklanacaktır.

İletişim İzni

“Kullanım Koşulları”nı ve işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’ni kabul etmekle, bizimle paylaşmış olduğunuz kişisel bilgilerinizin; tarafınıza çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi ve satış, pazarlama ve benzer amaçlı her türlü iletişim mesajlarının gönderilmesi amacıyla; toplanmasına, saklanmasına, işlenmesine, kullanılmasına, aktarımına ve yine aynı amaçlara yönelik olarak Ebrar Turizm ile paylaşılmasına açıkça izin vermiş bulunmaktasınız. Bu bilgiler sadece size sağlanacak hizmetlerin kusursuz sunulabilmesi, olası gönderilerinizin sağlıklı şekilde teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri güvenliği konusundaki hassasiyetimizi paylaşan, ilgili Mevzuat hükümlerine riayet eden 3. kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır.

Kişisel Verilerinizle İlgili Haklarınız

İşlenen kişisel verilerinizin neler olduğunu, işleme amacı doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını, yurt içi veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenmek, eksik veya yanlış işlenen kişisel verileriniz söz konusu ise veya işlenen kişisel verilerinizde herhangi bir değişiklik olması durumunda bu verilerinizi değiştirmek ve güncellemek ve/veya silmek, bu durumun kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini talep etmek amacıyla, veri sorumlumuza ulaşabilir ve gerekli değişiklik, güncelleme ve/veya silme gibi işlemleri talep edebilirsiniz.

Kişisel Veri Saklama Süresi

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca; onay, onayın geri alındığı, ticari elektronik iletinin içeriği ve gönderiye ilişkin diğer kayıtlar gerektiğinde Bakanlığa sunulmak üzere kayıt altına alınarak; onayın geçerliliğinin sona erdiği tarihten itibaren 3 yıl saklanacaktır. Süre geçtikten sonra kişisel verileriniz şirketimiz tarafından veya talebiniz üzerine silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

Çerez (Cookie) Kullanımı

Çerezler, https://www.herbilet.com/ web sitemizi ziyaret ettiğinizde internet tarayıcınız tarafından yüklenen ve bilgisayarınız, cep telefonunuz veya tabletinizde saklanan küçük bilgi parçacıklarını içeren metin dosyalarıdır.
https://www.herbilet.com/, ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek, ziyaretçilerini ve üyelerini üyelik faydalarından istifade ettirmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde, işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır.
https://www.herbilet.com/, size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak, web sitesinin içeriğini size göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek amacıyla; site üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki üyelik kullanım geçmişinizi izlemektedir. https://www.herbilet.com/ web sitesinde ve mobil sitesinde oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Oturum kimliği çerezi, tarayıcınızı kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde uzun bir süre kalır. İnternet tarayıcınızın "yardım" dosyasında verilen talimatları kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini ve mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz, fakat web sitesinin ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.
https://www.herbilet.com/ üçüncü taraf çerezlerini reklam ve yeniden hedefleme için nasıl kullanmaktadır?
https://www.herbilet.com/, çerezleri ayrıca; arama motorlarını, https://www.herbilet.com/,  web sitelerini veya mobil sitelerini ve/veya https://www.herbilet.com/ ’un reklam verdiği web sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için “Reklam Teknolojisini” devreye sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam Teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web sitesine/mobil sitesine ve “https://www.herbilet.com/ ’un reklam verdiği web sitelerine/mobil sitesine yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, “https://www.herbilet.com/ ’un sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir.

Üyelikten Ayrılma

Söz konusu izninizi geri almak ve size kampanya tanıtımları veya bilgilendirme amacıyla gönderilen iletilerin artık gönderilmesini istemediğiniz takdirde, dilediğiniz zaman   ebrar@herbilet.com adresine e-posta gönderebilir ya da size gönderilen iletilerde yer alan çıkış linkine tıklayabilir veya müşteri hizmetlerimizin 444 6 111 telefon numarasını arayarak bildirebilirsiniz.

Resmi Makamlarla Kişisel Veri Paylaşımı

Ebrar Turizm üyeliğe ilişkin kişisel verilerinizi ve gezinme bilgileriniz gibi trafik bilgilerinizi; güvenliğiniz ve Ebrar Turizm’in yasalar karşısındaki yükümlülüğünü ifa etmesi amacıyla (suçla mücadele, devlet ve kamu güvenliğinin tehdidi gibi durumlarda) yasal olarak bu bilgileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşabilecektir.

Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Önlemler

Kişisel verilerin korunması Ebrar Turizm için önemli bir konudur. Ebrar Turizm, kişisel verilere yetkisiz erişim veya bu bilgilerin kaybı, hatalı kullanımı, ifşa edilmesi, değiştirilmesi veya imha edilmesine karşı korumak için gerekli önlemleri almaktadır. Ebrar Turizm kişisel verileri depolarken güvenlik duvarları ve Güvenli Soket Katmanı (SSL) şifrelemesi gibi genel kabul görmüş güvenlik teknolojisi standartlarını kullanmaktadır. Buna ek olarak, web sitesi/mobil sitesi aracılığıyla Ebrar Turizm’e kişisel verilerinizi gönderirken, bu veriler SSL kullanılarak aktarılmaktadır.
Ebrar Turizm, kişisel verilerinizi gizli tutmayı, gizliliğin sağlanması ve güvenliği için gerekli teknik ve idari her türlü tedbiri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir. Ebrar Turizm’in gerekli bilgi güvenliği önlemlerini almasına karşın, web sitesine ve sisteme yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, Ebrar Turizm bu durumu derhal sizlere ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirir.

Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’nde Yapılacak Değişiklikler

Ebrar Turizm, işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’nde her zaman değişiklik yapabilir. Bu değişiklikler, değiştirilmiş yeni Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’nin “https://www.herbilet.com/ sitesine konulmasıyla birlikte derhal geçerlilik kazanır. İşbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İznindeki değişikliklerden haberdar olmanız için, siz üyelerimize gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

Uygulanacak Hukuk, Yetkili Mahkeme ve İcra Daireleri

İşbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabidir. Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’nin uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde İstanbul Anadolu Mahkeme ve İcra Daireleri yetkilidir.

Gizlilik Politikası

1. Herbilet, Kullanıcı/Üye tarafından kendisi ile paylaşılan bilgi ve verileri iş bu sözleşme uyarınca saklayacaktır. Sözleşme kapsamında gizli bilgiler, bunlarla sınırlı olmaksızın ve fakat Herbilet ve Kullanıcı/Üye’nin, birbirleri hakkında öğrendikleri her türlü elektronik veriyi, yazılı ve sözlü gizli bilgiyi, taraflarca gizli olduğu bildirilen her türlü bilgiyi; genel olarak bilinmemesi ve ifşasından ya da kullanımından ekonomik değer elde edebilecek başka kişiler tarafından meşru yollarla kolayca ulaşılamaması nedeniyle fiili veya potansiyel ekonomik değere sahip olan her türlü bilgi anlamına gelir.

2. Kullanıcı/Üye, Herbilet’in yürürlükteki mevzuat uyarınca yetkili makamlardan talep gelmesi halinde kendisine ait bilgilerin ilgili yetkili makamlarla paylaşabileceğini kabul eder. Bunun dışında Kullanıcı/Üye’ye ve Kullanıcı/Üye tarafından Site üzerinden gerçekleştirilen işlemlere ait bilgiler Kullanıcı/Üye’nin güvenliği, Herbilet’in yükümlülüklerini ifa ve bazı istatistiki değerlendirmeler için kullanılabilecektir.

3. Kişisel bilgiler Kullanıcı/Üye ile temas kurmak veya Kullanıcı/Üye’nin Site’deki tecrübesini iyileştirmek (hizmetlere ilişkin bakım ve destek, mevcut hizmetlerin geliştirilmesi, yeni hizmetler oluşturulması ve kişiye özel hizmetler sunulması gibi) amacıyla kullanılabileceği gibi veri tabanı oluşturma, üyeliklerin sürdürülmesi ve Herbilet’in hizmetlerinin Kullanıcı’ya sağlanması için gerekli olan diğer faaliyetleri gerçekleştirme amacıyla da işleyebilecek, saklayabilecek ve üçüncü kişilere aktarabilecektir.

4. Herbilet, Kullanıcı/Üye’nin Site üzerinde gerçekleştirdiği kullanım ve işlem bilgilerini anonim hale getirerek; istatistiki değerlendirmelerde, performans değerlendirmelerinde, Herbilet ve iş ortaklarının pazarlama kampanyalarında ve bağış kampanyalarında, yıllık rapor ve benzeri raporlarda kullanmak üzere bu amaçların gerçekleştirilmesi için gereken sürede saklayabilir, işleyebilir ve iş ortaklarına iletebilir.

5. Site üzerinden düzenlenebilecek olan periyodik veya periyodik olmayan anketlere cevap veren ve kişisel bilgilerinin işlenmesi konusunda rıza gösteren Kullanıcılar’dan talep edilen bilgiler, Herbilet tarafından bu kişilere doğrudan pazarlama yapmak, istatistiki analiz yapmak ve veri tabanı oluşturmak amacıyla kullanılabilecektir.

6. Site üzerinden başka site ve uygulamalara link verilmesi ve çerezlerin gösterilmesi mümkün olup, Herbilet’in bu site ve uygulamaların gizlilik uygulamaları ve içeriklerine yönelik herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır. Çerez gösterimi Kullanıcı/Üye’nin oturumu açık kaldığı sürece site kullanımının kolaylaşması için tarayıcı tarafından gönderilen metin dosyalarıdır. Kullanıcı/Üye çerez gösteriminin gelmemesi yahut gösterimden önce ikaz verilmesini sağlayacak şekilde tarayıcı ayarlarını güncelleyebilir.

7. Kullanıcı/Üye’nin alışverişlerinde kullanacağı kredi kartı/banka kartı bilgileri kesinlikle tarafımızca görüntülenmeyecektir. Alışverişlerde ancak Secure 3D sistemi üyesi olan banka kartı/kredi kartı ile alışveriş yapılacağından alışverişlerdeki tek sorumlu Kullanıcı/Üye’nin kendisidir.

8. Her bir taraf diğer tarafın gizliliğini korumak ve ifşayı engellemek ve diğer tarafa ait gizli bilginin yetkisiz kullanımını engellemek için makul tedbirleri alacaktır. Yukarıdakileri sınırlamadan, taraflar en azından kendi en yüksek gizlilikteki bilgilerini korumak için göstereceği tedbirleri alacaktır. Hiçbir taraf diğer tarafa ait gizli bilgiyi yazılı onayı olmadıkça kopyalamayacaktır.

9. Herbilet, Kullanıcı/Üyelerine kampanya ve promosyonlar bilgi SMS ve e-posta’sı gönderebilir. Ayrıca Herbilet tarafından hazırlanan e-bülten de bilgi amaçlı olarak Kullanıcı/Üyelere gönderilebilir.

10. Taraflar, kanunen veya herhangi bir mahkeme veya yetkili kurum (Sermaye Piyasası Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Borsa İstanbul Anonim Şirketi dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere) tarafından gelecek bir talep veya emir üzerine gizli bilgiyi ilgili kişi ve kurumlarla paylaşacaktır. Bu şekilde bir paylaşım işbu Sözleşme’ye hiç bir aykırılık teşkil etmez.

11. Herbilet, işbu Gizlilik Politikası hükümlerini dilediği zaman www.Herbilet.com’da yayımlamak suretiyle değiştirebilir. Herbilet’in değişiklik yaptığı Gizlilik Politikası hükümleri Site’de yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.